Σάββατο 15 Ιουνίου 2013


Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ





Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11/6/2013 με πρόσχημα την «περίφημη» αναδιάρθρωση και εξυγίανσή της, που συνεπάγεται την απόλυση περισσότερων από 2500 εργαζομένων, ως Ραδιοφωνικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταδικάζουμε απερίφραστα την κίνηση αυτή. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία πράξη που καταλύει τη «δημοκρατία» που βιώνουμε και την ελεύθερη έκφραση. Επί της ουσίας συνέβει σε ένα απόγευμα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας τη διάκριση της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία και ευτελίζοντας το νόημα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους και στον αγώνα που δίνουν στους δρόμους καθώς και στην προσπάθειά τους να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή υπό εργατικό έλεγχο.
Αν και η προυπάρχουσα λειτουργία της ΕΡΤ απέχει απ’ αυτό που θα θέλαμε να είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, θεωρούμε ότι αυτό που συμβαίνει δίνει την κατεύθυνση για μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο που θα λειτουργούν με τις βασικές αρχές της πραγματικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, τη συμμετοχή στα κοινά, την πολυφωνία, αποκρούωντας εκδηλώσεις κρατικού αυταρχισμού και καταστολής.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ρα.Σ.ΠΙ.)

Παρακάτω δίνονται links για να μπορέσετε να δείτε LIVE τα επίσημα κανάλια της ΝΕΤ και ΕΤ3


http://www.raspistation.blogspot.gr















..................................................................................................................................