Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Mente Libre - Mind Your Mind


Αθήνα, Βόρεια Προάστια, Γαλάτσι, Ψυχικό , Γκύζι είναι λίγες από τις περιοχές που σήμερα θα βρεις μεγάλο αριθμό MC-ήδων. Αναφέρομαι πιο πολύ σε αυτές τις περιοχές, γιατί από εκεί γεννήθηκε ένα νέο crew, μια καινούργια ομάδα, ένα νέο συγκρότημα στο χώρο της χιπ-χοπ. Από εκεί ξεκίνησαν ,λοιπόν,και το crew Mente Libre καθώς και η Free Mind Entairtement ,εδώ και 2 χρόνια. Πρόκειται για μια ομάδα 3 ατόμων, που με κίνητρο την αγάπη για μουσική , ενώθηκαν για να μιλήσουν για τις δικές τους σκέψεις, αγωνίες, τους δικούς τους φόβους.  Τα πρώτα βήματα του ML ,ήταν κάποιες ακυκλοφόρητες δουλειές , ενώ χωρίς πολλή σκέψη και με δυναμισμό ένιωσαν έτοιμοι να εδραιώσουν το όνομά τους με έναν καινούργιο δίσκο που έφτασε στα χέρια μας πριν λίγο καιρό. 

Όπως είχε τονίσει και ένα από τα μέλη του Mente Libre , τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια της Free Mind Entairtement. Να τονίσω εδώ πως το Mente Libre είναι σαν παρα-κλάδι της Free Mind Entairtement, ανήκει δηλαδή σε αυτόν τον αυτόνομο "οργανισμό" . Στο συγκεκριμένο δίσκο συνέβαλαν  o Pedro και ο Nerom , μουσικοί παραγωγοί στο επάγγελμα, οι οποίοι έδωσαν τη δικιά τους πινελιά στους στίχους των παιδιών. Παράλληλα η Lea ,μέλος κι εκείνη της FME , καθηλώνει τον listener με τη φωνή της . Βρέθηκαν στον "οργανισμό " αυτό, συνδύασαν τις γνώσεις και ικανότητές  τους, με απώτερο σκοπό, να γραφτεί και να ακουστεί κάτι φρέσκο και πρωτότυπο.Είναι παιδιά νέα, με πρωτότυπες ιδέες και ζητάνε το καλύτερο αποτέλεσμα , όχι μόνο για το κοινό που θα τους ακούσει, αλλά και για τους ίδιους. 

Review από την εκπομπή  Mic Jams:


Μέσα στο δίσκο ,θα ακούσεις πολλά είδη "μουσικής" αλλά και ποικιλία στίχων, κάτι που συνηθίζεται στη χιπ-χοπ. Αυτό που μας χαροποίησε , είναι το πάντρεμα του beat με συνοδεία, κιθάρας, μπάσου, πλήκτρων κ.α. Θυμάμαι , στη συνέντευξη που είχαμε με ένα από τα μέλη του ML , ειπώθηκε ότι τα παιδιά αυτά "γουστάρουν" να παίζουν με τη μουσική. Δεν βασίζονται ,δηλαδή , απλά σε ένα μπιτ και λίγα λόγια. Θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο.

Το αμέσως επόμενο βήμα τους , είναι κάποιες Live εμφανίσεις , ενώ παράλληλα δουλεύουν ήδη για το επόμενο μεγάλο βήμα, έναν καινούργιο δίσκο. Ο Στέλιος ( μέλος του Mente Libre) ανέφερε πως δεν σταματάνε να εργάζονται και συνεργάζονται. Περιμένουμε, λοιπόν, να τους ακούσουμε και Live , ενώ υποσχέθηκαν να παρευρεθούν και στα Γιάννενα, μια πόλη με επίσης αρκετούς του είδους.

Εγώ δεν θα σας ζαλίσω άλλο, αλλά καλό θα ήταν να ακούσετε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή Mic Jams. Φυσικά παραθέτω παρακάτω και το link για να κατεβάσετε το δίσκο. Σας διαβεβαιώ πως τα κομμάτια είναι όλα μπομπες. Καλή ακρόαση παίδες.

Download Album : http://groundzero.gr/mente-libre-mind-your-mind/

Mente Libre Official Facebook Page:
https://www.facebook.com/pages/Mente-Libre-Official/292908310848123

Mente Libre Youtube Channel :
http://www.youtube.com/channel/UCJK4AU0JnaqOhbbFyDMdeZg