Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013


       ΡαΣΠροτασεις - Οκτωβριος 2013



       Μια ωραια πρωϊα (φοιτητικη... δηλαδη 3 το μεσημερι) προταθηκε και αποφασιστηκε απο την ομαδα του ΡαΣΠΙ, στο τελος καθε μηνα, να δημιουργειται μια λιστα (πλευλιστ αν θες) που θα περιεχει απο ενα κομματι-σκαλωμα του καθε παραγωγου. Οσοι μπορεσαμε, αυτο το μηνα, παραθετουμε τις Ρασπροτασεις (κλασσικα λογοπαιγνια και μιξης λεξεων του ρασπι) μας για τον μηνα Οκτωβριο του σωτηριου ετους 2013! (η σειρα επιλογης ειναι εντελως τυχαια)

Ξεκινόντας από τη Γωγω που προτεινει το Breezblocks από Αlt-J και την Κικη που προτεινει το You Make Feel των Archive, παμε στη Μαρα με το Om Du Möter Varg απο Detektivbyrån και το Μαρκο με το τραγουδι του Eminem, Survival. Απο κει και περα, εγω (Στέφανος, χαρηκα) παραθετω το σκαλωμα μου για το μηνα αυτο, που ειναι απο Oasis το Falling Down ενω ακολουθει το Koito Pie Bira απο mo Horizons, που ειναι επιλογη της Σοφιας και ακολουθα, η εταιρη των "μπειραματισμων" Ελιζα, προτεινει το "Nick Waterhouse - Indian Love Call". Ενα κομματι που, οπως λεει κι ο ιδιος ο Γιαννης που το επελεξε, συνδυαζει τη φωνη με το χιπ-χοπ ειναι το Stay απο Nneka, ενω, μετα, ο Ντουσης μας παραθετει μια ταξιδιαρικη ψαγμενιά, το "Ritornell - Nina".  Ο αλλος Χρηστος απ το Φυσικο, που δε σας λεω το επιθετο του για να σκαλωσετε (σας εγγυομαι δε θα βρειτε ποτε ποιος ειναι), επιλεγει μια διασκευη που ειναι soundtrack στη σειρα Sons of Anarchy. Προκειται για το Sitting on Top of the World. O κ. Σταθης προτεινει απο Last shadow puppets (μαζι με Alison Mosshart) το Paris Summer και η νοτα, με τη σειρα της, το Kiss Off απο τους Violent Femmes. Η Ελευθεριτσα διαλεγει το Flip Flop and Fly απo Wild Rooster, ο Ντουσης αποφασιζει πως εχει σκαλωσει και με το "Wisp-Keeper of the Hills", η Ντινα βαζει τη μοναδικη ελληνικη πινελια στην πλευλιστ με το Αττικη-Βικτωρια απο "οδος-55", ο Σωκρατης επιλεγει το Nightlife απο Mrs Magician και ταλευταιος και καταιδρωμενος, ο αλεξανδρος... σκαλωμενος με Velvet Underground και I'm Stikking With You.
Καθε μηνα, με την αρχη να γινεται απ' αυτων, θα υπαρχει η δυνατοτητα, μετα το συντομο κειμενακι, να βλεπετε πληρως τη λιστα (λακωνικα) και θα παρατηθονται λινκ, ωστε είτε να την παρακολουθεισετε ολοκληρη απ το Youtube ειτε να την κατεβασετε ως συλλογη στον υπολογιστη σας!

Η λιστα των κομματιων:
1. Alt-J - Breezeblocks
2. Archive - You Make me Feel
3. Detektivbyran - Om Du Moter Varg
4. Eminem - Survival
5. Oasis - Falling Down
6. Mo' Horizons - Koito Pie Bira (Panama Cardoon Edit)
7. Nick Waterhouse - Indian Love Song
8. Nneka - Stay
9. Ritornell - Nina
10. Sons of Anarchy Soundtrack Cover - Sitting on Top of the World
11. The Last Shadow Puppets (& Alison Mosshart) - Paris Summer
12. Violent Femmes - Kiss Off
13. Wild Rooster - Flip Flop and Fly
14. Wisp - Keeper of the Hills
15. Oδος 55 - Αττικη-Βικτωρια
16. Mrs Magician - Nightlife
17. The Velvet Underground - I'm Sticking With You

download: http://www.2shared.com/file/HMJxo5Xs/Rasprotaseis-oct13.html?

youtube playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLmUiOgf3Vj2Mmc5UYKsJW3-OjcDSOEAsH&feature=mh_lolz