Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Thess ? blues festival 2014


Λίγες μέρες πέρασαν από το πρώτο Blues Festival στη Θεσσαλονίκη. Μία ιδέα που γεννήθηκε από τους Deep in the Top και το κοινό της πόλης αγκάλιασε ένθερμα όπως είδαμε και εμείς οι ίδιες.

Όλη αυτήν την εμπειρία λοιπόν, θέλαμε να μοιραστούμε και μαζί σας.

Οι πόρτες άνοιξαν από νωρίς, καθώς στο χώρο που θα πραγματοποιούνταν το
live, θα υπήρχε μία παράλληλη έκθεση φωτογραφίας καθώς και έκθεση χειροποίητων μουσικών οργάνων και πεταλιών. Οι φωτογραφίες ήταν αυτό που μας μάγεψε περισσότερο, αφού δεν περιορίστηκαν μόνο στην απεικόνιση μουσικών οργάνων αλλά και σε ό,τι θεωρούσε ο κάθε καλλιτέχνης ότι είναι μπλουζ γι αυτόν. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι παρά το μικρό κοινό που έχει η μπλουζ σκηνή στη χώρα μας, οι άνθρωποι της πόλης ανταποκρίθηκαν άμεσα στο εγχείρημα αυτό, είτε με τη συμμετοχή τους στην έκθεση, είτε απλά με την παρουσία τους τη βραδιά εκείνη.


Το μεγάλο μπαμ λοιπόν ήρθε με την έναρξη και τους Blues Wire επί σκηνής οι οποίοι είναι μία παλιά-καινούργια μπάντα στην πόλη και αποτελούν πηγή έμπνευσής για τους νέους καλλιτέχνες του είδους. Στη σκηνή φάνηκε η άνεση που έχουν με το είδος, η εμπειρία που κουβάλανε στις πλάτες τους και η μεταδοτικότητά τους με το κοινό.



Τη σκυτάλη πήραν, οι δικοί μας Mini and the Moochers, από τα Ιωάννινα. Κίνουμενοι σε κλασσικούς ρυθμούς της μπλουζ και ροκ εν ρολ σκηνής, εντυπωσίασαν για ακόμα μία φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης και έδωσαν την ευκαιρία σε όσους δεν τους ήξεραν ως τότε να τους γνωρίσουν και να παρασυρθούν στους ρυθμούς τους.



Ακολούθησαν οι
Hoochie Coochie Men, από τη γειτονική μας Κέρκυρα, οι οποίοι μας γνώρισαν την άλλη πλευρά της μπλουζ, λικνιζόμενοι σε πιο μελωδικούς και αισθησιακούς ρυθμούς. Έφυγαν από τη σκηνή, αφήνοντας έναν ερωτισμό στον αέρα να μας παρασέρνει.



Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τους
Deep in the Top, οι οποίοι για ακόμα μία φορά δεν απογοήτευσαν το κοινό τους. Η πόλη τους γνωρίζει καλά και αυτό φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο κόσμος συμμετείχε έντονα σε όλα τους τραγούδια, τραγουδώντας και χορεύοντας σε έξαλλους ρυθμούς!!!



Για το τέλος φυσικά, οι διοργανωτές -και πρωταγωνιστές για εμάς της βραδιάς- δεν μας άφησαν παραπονεμένους και μας φύλαξαν μια έκπληξη... Κάλεσαν στην σκηνή, όλους τους μουσικούς, και σε διάφορους συνδιασμούς, τζάμαραν μέχρι τελικής πτώσης!!!


Η εμπειρία μας γι αυτήν τη νύχτα... ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ!

…. Thess? Blues Festival λοιπόν, και ΝΑΙ, εμείς θέλουμε ξανά !!! ;)



Επιμέλεια κειμένου : Γεωργία Καμίδου και Κική Παπαδαμιανού, εκπομπή «Whiskey & the Rain»
Πηγή Φωτογραφιών : Μαριαλένα Βακαλούδη/Βασίλης Ραικόπουλος