Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

WISH UPON A STAR//BANDAGE//10 TO GO//SATELIGHTS

Αρχές Νοέμβρη λοιπόν και εμείς φτιάξαμε τις βαλίτσες μας και κατηφορίσαμε προς την πρωτεύουσα. Ο λόγος ∙ η παρουσία μας στο live κάπου στα Εξάρχεια, με πρωταγωνιστές τους Wish Upon A Star, Bandage, 10 to Go και Satelights.  Ένα βράδυ πολλά υποσχομενο που εδώ και καιρό περιμέναμε.

Καταφτάσαμε εκεί από νωρίς και έτσι είχαμε την ευκαιρία να μην χάσουμε λεπτό από την βραδιά. Στο χώρο μας περίμενε μία έκπληξη. Kάπου μετά τις 9 στη σκηνή ανέβηκε ο Βύρων Θεοδωρόπουλος και εμείς περιμέναμε την έναρξη του live με τους Satelights. Όμως, ο Βύρωνας ήταν εκεί με έναν διαφορετικό ρόλο, ήρθε για να μας χάρισε λίγα λεπτά γέλιου με το performance του ως stand up comedian. Σατύρισε με γλαφυρότητα τη φύση του ως μπασίστας σε μία rock μπάντα, τη σχέση του με την οικογένειά του καθώς και με το αντίθετο φύλο. Λίγο πριν εγκαταλείψει το μικρόφωνο κ πιάσει το μπάσο, έκανε τη χάρη στο κοινό και έκλεισε το show του με το κλασικό για τους Αθηναίους και -όχι μόνο- fans του, αστειακί για το λεωφορείο «φάντασμα», το 140! (https://www.youtube.com/watch?v=s4UwlLzHn5A για λίγα λεπτά δακρύων). Προθέρμανε έτσι με επιτυχία το κοινό και το άφησε χαλαρό πλέον στα χέρια των Satelights.


Κάπως έτσι έγινε η έναρξη του μουσικού κομματιού της βραδιάς που όλοι προσδοκούσαν. Το σκηνικό συμπλήρωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας –Άκης, Νίκος (κιθάρες), Θοδωρής (τύμπανα) και Βύρωνας (μπάσο) για τελευταία φορά μαζί τους- άνοιξαν μικρόφωνα και ενισχυτές και μας γνώρισαν τη μουσική τους. Ο ήχος τους απείχε πολύ από τα ακουσμάτα της υπόλοιπης βραδιάς κι όμως αυτό, δεν ήταν εναντίον τους. Θύμιζαν ιδιαίτερα τους Thrice και αυτό ήταν κάτι που μας άρεσε. Καλοδουλεμένη μπάντα με εμπειρία που φάνηκε στο αποτέλεσμα. Από τη δική μας πλευρά, οι Satelights έδωσαν στο κοινό αυτό που χρειαζόταν για εκείνη την ώρα. Εμείς που δεν τους γνωρίζαμε όσο οι υπόλοιποι μείναμε ενθουσιασμένες και ανυπομόνουμε για την επόμενη φορά που θα τους ξανά συναντήσουμε.


Ακολούθησαν οι 10 to Go από την αρχόντισσα του Θεσσαλικού κάμπου, τη Λάρισα. Ήρθαν με όρεξη και διάθεση να ξεσηκώσουν το Αθηναικό κοινό που τόσο τους είχε λείψει. Παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας τους στο χώρο, η άνεσή τους πάνω στην σκηνή ήταν έκδηλη, κάτι που έκανε το κοινό ώρα με την ώρα να πλησιάζει περισσότερο και σταδιακά να ξεκινούν τα γνωστά για τους punk φίλους crowd surfing. Η αποθέωση δόθηκε τη στιγμή που ακούστηκε το πιο γνωστό τους κομμάτι «Aint something right» όπου μπάντα και κοινό έγιναν ένα. Ο ήχος των 10 to Go παρασέρνει εύκολα το πλήθος καθώς συνδυάζει έξυπνα, το κλασσικό punk με ιδιαίτερες φωνητικές εναλλαγές από το μελωδικό έως το πιο hardcore. Η θερμοκρασία ανέβηκε, οι πρώτες ζακέτες «έφυγαν» και παρ όλα αυτά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον πανικό που θα ακολουθούσε.


Bandage λοιπόν επί σκηνής και από το χειροκρότημά και μόνο μπορούσαμε να αντιληφθούμε όχι μόνο την αγάπη του κοινού για τα παιδιά, αλλά και την εντάση που έφεραν μαζί τους. Μία ακόμα μπάντα της βραδιάς που συναντήσαμε για πρώτη φορά, αλλά τα όσα είχαμε ακούσει για αυτούς μας έκαναν να ανυπομονούμε. Τίποτα δεν ήταν ψέμα, καθώς η ενέργειά τους, η εμπειρία τους και κυρίως οι ερμηνείες τους ήταν καθηλωτικές. Το πρόγραμμα τους γέμισε κυρίως με τη «φρέσκια» και πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά από το album «North by Northeast» και όχι αδικώς. Και οι ίδιοι φάνηκαν να το διασκεδάζουν όσο εμείς, αγκάλιαζαν με πάθος τα μικρόφωνα, πλημμύρισαν με ιδρώτα από την ένταση τη σκηνή και άφησαν πάνω τον καλύτερό τους εαυτό.


Last but not least, το headliner της βραδιάς, Wish Upon a Star και το κοινό τρελλαίνεται! Εκρηκτικοί όσο ποτέ άλλοτε, μοιράστηκαν μαζί μας τα καινούργια τους τραγούδια και μας μύησαν στην αληθινή πλευρά της punk. Τους είχαμε δει και στα Γιάννενα, αλλά αυτό που έβγαλαν στην Αθήνα, δύσκολα συγκρίνεται και ακόμα πιο δύσκολα περιγράφεται. Το κοινό παθιάστηκε, πολλοί ανέβαιναν στη σκηνή, έπιαναν το μικρόφωνο και τραγουδούσαν μαζί τους. Ατελείωτος «χορός» και «σπρωξίματα» μέχρι τελικής πτώσης ήταν οι φράσεις κλειδιά για την περιγραφή αυτού που ζήσαμε. Ήρθε όμως η στιγμή για να αποχαιρετήσουν το κοινό τους. Δύσκολη στιγμή για όλους, αφού κανείς δεν ήθελε να τελειώσει αυτό το υπερθέαμα. Ευχαρίστησαν το κοινό και τα άλλα μέλη που συμμετείχαν στη βραδιά και κατέβηκαν από τη σκηνή με περίσσεια ευχαρίστηση για αυτό που κατάφεραν να προσφέρουν.



Κάπως έτσι, τα φώτα χαμήλωσαν, τα όργανα επέστρεψαν στις θήκες τους και το σκηνικό άδειασε. Μία από τις πιο απολαυστικές βραδιές ήρθε στο τέλος της. Λίγο πριν φύγουμε κ εμείς μαζί με το υπόλοιπο πλήθος, αναρωτηθήκαμε ∙ ένα τέτοιο εντυπωσιακό line up θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και του κοινού της επαρχίας. Όσοι τους ξέρετε να έχετε την ευκαιρία να τους συναντήσετε on stage και όλοι οι υπόλοιποι, να τους γνωρίσετε και να παρασυρθείτε στους ρυθμούς τους. Γι αυτό παιδιά, σκεφτείτε το... τα Γιάννενα θα είναι ο πρώτος από αυτούς τους προορισμούς που θα σας περιμένει!

Για περισσότερες πληροφορίες :


Επιμέλεια κειμένου : Γεωργία Καμίδου και Κική Παπαδαμιανού, εκπομπή «Whiskey & the Rain»
Πηγή φωτογραφιών : Βασιλική Παναγοπούλου/ Έλενα Πατσουράκου